Projectplan

Het oude urinoir van Lonneker is eind 2012 omgetoverd tot een mini-galerie, waarbinnen regelmatig verrassende exposities worden getoond. De galerie staat naast de begraafplaats aan het dorpsplein in Lonneker. Met de realisatie van Galerie Urinoir Bezet wordt aan verschillende doelstellingen bijgedragen:
  • een platform bieden aan beoefenaars van diverse kunstvormen, zoals muziek, beeldende kunst, literatuur en multi-media.
  • het versterken van de vitaliteit van het landelijk gebied. Lonneker is voor velen nu al een toeristisch aantrekkelijke plek, door de fraaie ligging, de aanwezige horeca, en de al aanwezige galeries. Door de toevoeging van een bijzondere trekpleister als Galerie Urinoir Bezet wordt de aantrekkingskracht van het dorp voor bezoekers vergroot.
  • en natuurlijk de versterking van de culturele infrastructuur. Lonneker werkt al, via de Lonneker kunstroute, nauw samen met de Enschedese Roombeek-instellingen. De realisatie van deze galerie betekent dat met beperkte middelen, dankzij de vele vrijwilligers en ons kunstenaarsnetwerk, een bijzonder kunstconcept kan worden toegevoegd aan het aanbod.