Jenny Piso
okt - dec 2018Jenny Piso is geboren in Canada, opgegroeid in Friesland, studeerde aan academie Minerva in Groningen, was vele jaren werkzaam als grafisch ontwerper en is thans autonoom kunstenaar.

Geboren in Port Alberni (BC) in Canada en opgegroeid in Friesland. Jenny studeerde aan Academie Minerva in Groningen. Haar studierichting was grafisch ontwerpen maar zij volgde daarnaast ook fotografie en audio/video. In 2001 rondde ze haar studie af. Kort na haar afstuderen werd zij geselecteerd voor een project voor FIAT in Turijn. Eind 2002 exposeerde ze eigen werk in Nagoya Japan en kreeg daarvoor een Honorable Mention.

Jenny werkte vele jaren als grafisch ontwerper, fotograaf en concept bedenker in de marketing en communicatie branche. Nu richt zij zich volledig op de autonome kunst. Haar belangstelling is breed. Ze wil zich dan ook niet vast laten leggen op één discipline. Jaren geleden begon ze met het werken op en met verpakkingsmateriaal waar tegenwoordig een overschot van is. Piso denkt na over dingen en zet anderen ook graag aan het denken, maar doet dat wel met een knipoog. Humor is voor haar heel belangrijk en dat zie je je terug in haar werk. Piso’s werk is vaak spannend en gelaagd, maar ook conceptueel, speels, kritisch, stoer en kwetsbaar.

In Galerie Urinoir Bezet worden hier een aantal werken geëxposeerd uit de serie Het is maar hoe je het verpakt.

Werk gemaakt met en op verpakkingsmateriaal. De verpakking heeft voorheen al een ander ‘leven’ gehad met een andere functie. Dat het maar net is hoe dingen gezegd/gebracht worden dat merk je telkens om je heen. Communicatie en marketing zijn veel en soms meer dan dat, bepalend voor hoe wij onze visie vormen en/of iets (gaan) beleven.

www.jennypiso.nl